Ny grafisk designer 

22
september
 
2021
Skrevet av:

Maren Elise Svendsen blir en viktig brikke i den kreative avdelingen. Nå ser 24-åringen frem til en hektisk arbeidshverdag. 

– Jeg har blitt tatt godt imot og fått et veldig bra inntrykk av mine nye kolleger og M51 så langt. Det er ingen tvil om at det er et veldig bra miljø og at jeg kan både utrette mye og ikke minst lære masse her, sier 24-åringen. 

Parallelt med en bachelor i grafisk design hos Westerdals har hun også jobbet frilans med blant andre navn som Too Good To Go, Mestergruppen og Dr.Dropin på oppdragslisten. Det har bidratt til at hun føler seg tryggere når hun nå blir en del av et fremadstormende byrå i sterk vekst. De siste årene har stadig større kunder og annonsører valgt M51 som sitt digitalbyrå og det har derfor vært nødvendig med flere ansatte. 

Gleder seg til å jobbe i team 

Som grafisk designer vil Maren være ansvarlig for å levere blant annet webdesign, motion design og branding til kundene. Kreative prosesser blir også en helt sentral del av arbeidshverdagen, og hun peker på verdien av å være allsidig og kreativ som nøkkelegenskaper i jobben. 

– I M51 jobber vi med mange ulike bransjer og profiler, det stiller større krav til at vi er allsidige og kan utvikle et design og kommunikasjon som er i tråd med det kundene ønsker. Heldigvis er vi mange på min avdeling som har ulike egenskaper og vi jobber godt sammen. 

– Det at vi er flere som skal jobbe med de samme arbeidsoppgavene bidrar til at vi kan utvikle oss. Jeg har lenge sett frem til å jobbe, lære og utvikle meg sammen med andre, og selvfølgelig være en bidragsyter som ikke er redd for å sette stempel på både interne og eksterne oppgaver. Med stor takhøyde og frihet til å utforme oppgaver slik jeg ønsker, viser M51 at de ikke bare gir meg tillit, men de er også opptatt av min og selskapets utvikling, sier hun. 

Tydeligere arbeidsoppgaver

Med flere ansatte har det blitt en tydeligere bevisstgjøring rundt avdelinger og hvordan oppgaver skal fordeles internt i M51. De første årene etter etableringen av digitalbyrået var rolleinndelingen mindre tydelig, påpeker kreativ leder i M51, Martin Bentzon. 

– Fordelen vår er at M51 består av ressurspersoner som er allsidige, men har en kjernekompetanse de representerer. Sånn sett har det kanskje vært en fordel at vi har brukt hverandre til ulike roller og oppgaver på veien frem dit vi er i dag. Mange av oppgavene i arbeidshverdagen henger sammen med hverandre, og den siste tiden har vi imidlertid gjennomført en spissing av ansvarsområder for å gjøre det enda tydeligere overfor kundene våre.  

– Det henger sammen med at vi har vokst og at kundene er større og mer konkrete i hvilke tjenester de ønsker fra oss. Skal vi opprettholde vår ambisjon om å være det beste digitalbyrået, er en tydelig rolleinndeling med spisskompetanse i hvert ledd nødvendig, sier Martin Bentzon.   

Åpner for flere grafiske designere

Etter en travel sommer og mye aktivitet etter ferien, er Bentzon glad for at en ny grafisk designer kommer inn i hans team. Han legger ikke skjul på at hun får en viktig funksjon og vil bli gitt mye ansvar. 

– Maren har kommet inn i M51 med en uredd holdning og fra dag én vist at hun vil tilføre oss nødvendig kompetanse. Når vi er flere i et team som kan utføre samme oppgaver, åpner det for at vi blir mindre presset på tid og kan være mer kreative i arbeidet vi utfører. 

Til tross for at dette er hennes første jobb i et digitalbyrå, trekker han også frem at hun har allsidige egenskaper og teknisk innsikt i ulike verktøy. 

– Vi er et eget team i M51, allikevel skal vi samarbeide på tvers av avdelingene. Da er det en fordel at det arbeidet vi skal utføre har en kobling til performance, innholdsprodusent eller film-avdelingen. Mange av våre kunder benytter seg av ulike tjenester og da må vi legge til rette for en god arbeidsprosess videre. Maren er teknisk kompetent og veldig allsidig, avslutter Bentzon.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene innen digital markedsføring

Meld deg på
Påmelding er mottatt!
Noe gikk galt med innsendingen!