Search Engine Optimisation (SEO)

Hva er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization og omtales som søkemotoroptimalisering på norsk. Søkemotoroptimalisering er det å tilrettelegge innhold og tekniske løsninger for at en nettside skal rangere høyere i en søkemotor. Når noen gjør et søk indekserer søkemotoren Internett for å finne frem til det innholdet som er mest relevant for søket. I motsetning til betalt søk (SEM) er søkemotoroptimalisering ofte relatert som organisk trafikk fordi de som søker blir eksponert for innholdet uten at eieren av nettsiden betaler for trafikken. Derfor er det stor konkurranse om å komme høyt opp i søkemotorene. 


Hvorfor satse på SEO?       

Når potensielle kunder søker i søkemotoren og blir eksponert for dine tjenester og produkter er de i en oppsøkende fase. Da er sannsynligheten for et salg eller en konvertering langt høyere enn ved betalt annonsering. Mange tror at det er «umulig» å komme høyt opp i søkemotoren og at kampen mot de mest etablerte og kjente merkevarene ikke lønner seg. Det er heldigvis feil, det finnes nemlig mange metoder og kriterier som avgjør hvem som er mest relevant og kommer høyt opp i søkemotorene. Enkelte søkeord er det hard kamp om, men gjennom en søkeordsanalyse kan virksomheten kartlegge hvilke søkeord som er relevante og hvor det finnes en mulighet til å klatre i søkemotoren. 


Hvorfor velge M51?

Det finnes utallige nettsider og ekstremt mye innhold på Internett som algoritmen til søkemotorene skal bearbeide for å gi de som søker mest mulig relevant treff. M51 optimaliserer eksisterende nettsider slik at de får en bedre score hos søkemotorene. Vi har egne tekstarbeidere som produserer innhold som både fremstår som interessant og samtidig påvirke algoritmene til de største søkemotorene. Vi iverksetter alltid en søkeordsanalyse før vi starter arbeidet med å tilpasse nettsiden og gjennomføre de viktigste tiltakene som påvirker algoritmene. Vi har utført SEO-arbeid for flere av våre kunder og jobber kontinuerlig med å opprettholde organisk synlighet.

Hold meg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene innen Søkemotormarkedsføring

Meld deg på
Påmelding er mottatt!
Noe gikk galt med innsendingen!