Fremtidens markedsføring
Gå tilbake til bloggen

Fremtidens markedsføring

Markedsføring og kommersiell annonsering står overfor en revolusjon takket være økt maskinkraft og høyhastighetsnettverk. Det muliggjør avanserte applikasjoner som utvidet virkelighet, virtuell virkelighet og kunstig intelligens (AI).

En stadig mer digitalisert verden setter krav til at vi er nødt til å være i konstant utvikling. De tradisjonelle markedsføringsmetodene vi en gang stolte på, har banet vei for innovative tilnærminger som utnytter teknologi, data og kreativitet på nye og spennende måter. Fremtidens markedsføring kan derfor betraktes som en reise inn i et stadig skiftende landskap, der tilpasning og innovasjon er nøkkelord.

Den essensielle veien til digital dominans

Søkemotoroptimalisering (SEO) har alltid vært viktig for digitale markedsførere, men mye tyder på at det vil ha en enda større betydning i 2023 som en viktig del av digital markedsføringsstrategi. Google og andre søkemotorer promoterer nettsider som svarer på brukerens spørsmål, og alle streber etter å klatre til topp med perfekt tilpasset innhold. Tradisjonelt har SEO hovedsakelig vært knyttet til tekst, men vi ser nå en økende vektlegging av optimalisering av ulike medier, som bilder og videoer, for å nå et større publikum. I tillegg vil bruken av backlinks og AI-baserte SEO-verktøy bli viktigere i tiden fremover.

AI: Markedsførerens fremtidige kollega

I de kommende årene vil kunstig intelligens (AI) være en game-changer i markedsføringen. Den gir markedsførere verktøy for skreddersydde kampanjer, datadrevne innsikter, automatisering av oppgaver og forbedret kundeservice. Selv om content creators, både mennesker og AI, forblir sentrale i markedsføringsarbeidet, vil AI kunne fungere som et verdifullt verktøy for inspirasjon og effektivitet. Vi kan ikke forutsi nøyaktig hvordan denne utviklingen vil påvirke markedsføringen, men én ting er sikkert: AI vil være en av de mest fremtredende digitale markedsføringstrendene i 2023.


Kreativitet på sosiale medier blir viktigere enn noensinne

Oppmerksomheten vår blir kortere, noe som betyr at digitale markedsførere har kort tid til å fange oppmerksomheten til kunder. På sosiale medier har TikTok-videoer uten tvil vært den mest populære innholdstypen de siste årene. Video i kort format var så vellykket at mange andre store sosiale medieplattformer kopierte stilen og de siste årene har vi sett fremveksten av blant annet Instagram Reels og YouTube Shorts. På grunn av de konstant endrede trendene på sosiale medier, er det essensielt å implementere strategier som raskt fanger oppmerksomheten til folk og stimulerer deres interesse for å utforske ytterligere.

Dersom du ønsker å lykkes som markedsfører på plattformer som TikTok, Instagram og Youtube, er det helt avgjørende å dra nytte av de innsiktsfulle dataene som disse plattformene tilbyr. Gjennom å overvåke og analysere disse målingene, vil du få verdifull innsikt om hvilket innhold som genererer oppmerksomheten til publikum og deretter tilpasse din innholdsstrategi. På sikt vil dette bidra til å øke suksessen din som markedsfører.

Dato
21.9.2023
Forfatter
Gine Paulsen
Dato
September 21, 2023

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

- plkflmjtoj

  • fff
    v

M51 Blogg

Nyheter og nyttige tips om digital markedsføring
Alle innlegg

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!