video-hvorfor-er-det-viktig
Gå tilbake til bloggen

Video - Hvorfor er det viktig?

Video får stadig større innvirkning på digital markedsføring, og mye kan tyde på at det faktisk er i ferd med å bli viktigere enn noe annet medium.

Skrevet av: Martine Torland

For å komme med et historisk eksempel: Husker du musikkvideoen til Take On Me? Den hvor de bytter mellom blyantskisseanimasjon og realfilm. Visste du at A-Ha ga ut den singelen hele tre ganger før de endelig lyktes med gjennombruddet i 1985? Og det takket være musikkvideoen, som angivelig skal ha vært den dyreste videoen produsert det året. Innspillingen tok hele 16 uker, mer enn 3000 tegninger og tusenvis av pund, men var det som til slutt førte A-Ha til suksess. Og kanskje kan video være nøkkelen også for din bedrift. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor.

Video tar av

De siste årene har videomarkedsføring etablert seg som en av de mest effektive måtene å nå ut med innhold, og i 2018 bare fortsetter det å eksplodere. Med en tilsvarende økning blir det estimert at innen 2019 vil video stå for 80 prosent av all nettrafikk. Hver dag blir utallige timer brukt på videotitting. Ifølge Forbes har blant annet Youtube 5 milliarder daglige visninger, Snapchat mer enn det dobbelte og på Facebook blir det sett mer enn 100 millioner timer video hver eneste dag. Det som dessuten er nytt i Facebook er at stadig flere trekker mot å bruke plattformen som en underholdningsplattform for nettopp å konsumere videoinnhold. Den største grunnen til å satse på video er med andre ord at folk ser utrolig mye video!

Brukerne foretrekker video

Visste du at gjennomsnittsbrukeren tilbringer langt mer tid på en nettside som har videoinnhold? I en undersøkelse gjort av Wistia viste forskjellen seg å utgjøre hele 4 minutter og 27 sekunder. I tillegg gjør video folk engasjert. Faktisk blir sannsynligheten for at noen deler eller kommenterer hele 10 ganger større når det er snakk om videobasert innhold. Fortsatt ikke overbevist? Å legge ved en videosnutt i e-postmarkedsføringen skal bidra til å doble klikkfrekvensen, 90 % oppgir at video én eller flere ganger har påvirket kjøpsbeslutningen deres og hver sjette leder sier de foretrekker video fremfor å lese en beskrivelse. En viktig forklaring er at video formidler informasjonen raskt, og i tillegg er den lettere å huske.

Brukerne husker videoinnhold

Forskere har regnet seg frem til at ett minutt video tilsvarer 1.8 millioner ord, og fordi formatet er visuelt husker vi innholdet langt bedre enn vanlig tekstbasert informasjon. Ifølge HubSpot husker 80 prosent av oss innholdet så lenge som en hel måned etter å ha sett en video. Altså blir det lettere for folk å huske din bedrift, siden både videoen og informasjonen vil bli knyttet til merkevaren. Dette må jo være god markedsføring, eller hva?

Video byr på muligheter innen performance-marketing

For annonsører gir video en mengde muligheter når det kommer til performance-marketing. Gjennom annonseverktøyet til for eksempel Facebook får vi en hel del innsikt i hvordan målgruppen responderer på videoen, og kan ut i fra dette lage nye målgrupper som innholdet er mer relevant for.  

La oss si at vi kjører en 45 sekunders videoannonse med fokus på ett produkt. Nå tenker kanskje du at 45 sekunder virker litt lenge, men det Facebook da kan hjelpe oss med er å se hvor mange som bare har tatt seg tid til å se ti prosent av filmen vi har delt, hvor mange som har sett 70 prosent og hvor mange som har sett hele. Dette gir oss, for det første, innsikt i hvorvidt noen i det hele tatt finner innholdet interessant, og for det andre gir det oss et datagrunnlag til å danne nye målgrupper ut i fra.

Ved å ta utgangspunkt i de personene som har sett 70 prosent av videoen eller mer kan vi kjøre retargeting-annonsering mot disse, og i tillegg lage et speilpublikum, noe som vil si at vi kan finne flere mennesker som likner på denne målgruppen. Dermed ender vi opp med å kun vise videoen til de brukerne som produktet trolig er aller mest relevant for.

Video gir økt trafikk

Video vil uten tvil forbedre din SEO (søkemotoroptimalisering). Faktisk er det, ifølge Comscore, hele 53 ganger mer sannsynlig at nettsiden, bloggen eller landingssiden din blir vist på Googles førsteside dersom den inneholder en optimalisert video. Dette skyldes for så vidt ikke noe teknisk, selv om man gjerne skulle tro det med tanke på at Google jo eier Youtube, men det kommer rett og slett av det faktum at folk elsker video. Tross alt klarer YouToube å nå ut til flere 18-49 åringer enn noen TV-kanal, og det med bare den mobile trafikken. Dette vet Google. Og siden Google har som mål å servere brukerne med mest mulig relevante søketreff blir nettsider som inneholder video belønnet med høyere kvalitetsscore.

Videre har du sikkert scrollet deg gjennom Facebook i det siste, og lagt merke til at så og si alt som kommer opp er videoinnhold. Facebook har nemlig tatt opp kampen med Google og belønner videoopplastninger med økt rekkevidde i nyhetsstrømmen. Med andre ord; video gjør at du når ut til langt flere. Og, selv om det var det for A-Ha, video behøver ikke engang å være dyrt! Det kan du lese mer om her.

Dato
15.8.2018
Forfatter
Asgeir Behrentz
Dato
August 15, 2018

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

- plkflmjtoj

  • fff
    v

M51 Blogg

Nyheter og nyttige tips om digital markedsføring
Alle innlegg

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!