mathiasfossdalgartilm51
Gå tilbake til bloggen

Mathias Fossdal går til M51

Mathias Fossdal står bak flere filmer og reklamekampanjer de siste årene. Nå venter nye spennende utfordringer som regissør i M51.

– M51 har klart å bygge opp et ungt og kreativt miljø som virkelig satser på videoproduksjon. Derfor var det en enkel avgjørelse når denne muligheten dukket opp, sier Mathias Fossdal om sin nye jobb.

Bergenseren ser frem til nye utfordringer, men han er ikke helt ukjent med hva som venter hos sin nye arbeidsgiver. 26-åringen har nemlig vært helt sentral i produksjonen av de største reklamevideoene for kundene til M51 det siste året. Nå er imidlertid tiden inne for å bytte ut vikaroppdrag med fast stilling, dermed har M51 fått om bord en ressurs som styrker videosatsingen betraktelig.

Sosiale medier foran TV

Video i sosiale medier har eksplodert de siste årene, og ifølge eksperter vil trolig trenden fortsette med uforminsket styrke. Som en konsekvens av økningen velger flere videoprodusenter og regissører å søke seg til oppdrag innen sosiale medier.

– Som regissør ønsker jeg kreativ frihet til å produsere innhold med mitt stempel og uttrykk, det opplever jeg at arbeidshverdagen tillater i større grad hos M51 enn for eksempel på oppdrag for en TV-produsent, mener Mathias.  

Derfor er han ikke overrasket over at mange ønsker å søke seg til digitalbyråene for å få lov til å produsere video og innhold.   

– Å skape engasjement i sosiale medier gjennom bruk av video er billigere, morsommere og har en potensielt større rekkevidde enn tradisjonell TV. Det stilles også større krav til rask produksjon fra kundene, det er nok mye av forklaringen på hvorfor stadig flere velger å jobbe i digitalbyråer, forklarer han.

Lang erfaring tross ung alder

Mathias Fossdal er kun 26 år gammel, men har på tross av sin unge alder medvirket til en rekke produksjoner. Han har også erfaring fra TV-produksjon, og har på eget initiativ produsert «Heritage», en kortfilm som ble vist på 15 filmfestivaler over hele verden. Han er likevel klar på at reklamebransjen er inne i en spennende tidsalder.

– Jeg har produsert mange videoer for merkevarer i Norge og oppskriften er stort sett den samme - skape et engasjerende innhold og få frem et budskap. Med tanke på hvilken posisjon sosiale medier har fått de siste årene, ser jeg frem til å jobbe i en spennende bransje, utdyper han.  

Bergenseren har alltid hatt en sterk interesse for videoproduksjon, i ungdommen brukte han mye tid på å lage video og film. Som 21-åring gikk veien videre til Noroff hvor han studerte filmregi i to år, før turen gikk videre til Cape Town i Sør Afrika der han avsluttet en Bachelor of Arts in Motion Picture Medium. De siste årene har han primært freelancet og jobbet innen TV, men skal nå produsere video for kundene til M51.

– Vet hvilke kvaliteter han besitter

For daglig leder i M51, Daniel Ervig, er nyheten om at Mathias har valgt å takke ja til en fast stilling som regissør et bevis på at digitalbyrået virkelig satser på video. Samtidig understreker han at M51 først og fremst er et performancebyrå.

– Med Mathias stiller vi enda sterke innen produksjon av video, vi kjenner ham godt og vet hvilke kvaliteter han besitter. Det er mange dyktige videoprodusenter i Norge, men det er ingen tvil om at Mathias er en av de aller mest lovende innen video.

– Han kommer til å komplimentere et veldig bra videoteam som kan håndtere større, så vel som mindre prosjekter for våre kunder, avslutter Ervig.

Dato
14.5.2019
Forfatter
Martin Vik
Dato
May 14, 2019

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

- plkflmjtoj

  • fff
    v

M51 Blogg

Nyheter og nyttige tips om digital markedsføring
Alle innlegg

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!